Anna Petrzyk i Agata Sikora, będące studentkami raciborskiej PWSZ zdobyły wyróżnienie w międzynarodowym konkursie architektonicznym, którego tematem było zaprojektowanie budynku audytoryjno-wystawienniczego w Kopenhadze. Do konkursu zgłoszonych zostało 96 prac.

Kopenhaga jest miastem, które stale się rozwija. Dynamizm miasta został odwzorowany w projektowanym obiekcie poprzez jego niecodzienną formę. Dwie krawędzie budynku zostały podniesione aby uwolnić przestrzeń placu, natomiast zielony dach górujący ponad innymi budynkami zapewnia widok na panoramę miasta. Na poszczególnych piętrach znajdują się również tarasy widokowe pozwalające chłonąć widoki stolicy. Cały budynek sprawia wrażenie unoszącego się nad ziemią, a dzięki licznym przeszkleniom i ażurowej konstrukcji, umożliwia przechodniom obserwowanie jego codziennej pracy. Sala audytoryjna jako serce budynku umieszczona jest w jego centrum co pozwala na odizolowanie jej od hałasu pochodzącego z zewnątrz oraz rozplanowanie otaczających ją przestrzeni w funkcjonalny sposób. Budynek zaprasza gości do oglądania wystaw, wciągając ich do środka za pomocą ruchomego chodnika.